Nieuws

2 juli 2022

Werkbijeenkomst Apocalypse op 2 juli 2022

Op 2 juli 2022 vond, in samenwerking met dagvoorzitter Ignaz Anderson, priester Lisette Buisman, wetenschapper Kees Zoeteman en kunstenares Carin Anderson, de werkconferentie Apocalypse nu: werken aan innerlijk houvast nu.

Aan de hand van de thema’s wetenschap/zakenwereld, religie en kunst gingen werkgroepen actief met het onderwerp aan de slag.

Doel was om gezamenlijk de schatten van de Apocalypse toegankelijk en werkzaam te maken voor de uitdagingen in onze tijd en bij te dragen aan het bepalen van de eigen positie hierin.

Inhoudelijk

De Apocalypse wordt in de media gezien in klimaatverandering, migratie, kunstmatige intelligentie, het ‘kolonialisme’ van grote ICT-bedrijven en de globalisering die niet alleen economische goederen en financiële diensten, maar ook ziekteverwekkende virussen razendsnel over de hele wereld verspreidt. Tegenover de angst voor deze grote veranderingen staat een wegsmeltend houvast in religieuze waarden die vaak achterblijven in het op een geloofwaardige manier betekenis geven aan deze veranderingen.

Is de Apocalypse alleen een mythische beschrijving van de ondergang van de uiterlijke wereld? Of is hierin ook de inspiratie te vinden die ons opwekt tot een ontwaken van onze innerlijk kracht die helpt antwoorden te vinden op angst en arrogantie die in de wereld om ons heen hoogtij vieren.