Nieuws

5 november 2018

Lezing Otto Scharmer op 24 november

De invloedrijke leiderschapsdenker Otto Scharmer spreekt op 24 november in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Hij geeft op uitnodiging van de Iona Stichting en The School of Life een lezing over de nieuwste inzichten op het gebied van zijn beroemde Theory U.

Otto Scharmers Theory U benadering van leven en leiderschap en het boek Presence, dat hij schreef met Peter Senge, Betty Sue Flowers en Joseph Jaworski, hebben honderdduizenden leiders in de wereld beïnvloed in hun werk en denken. Theory U is gericht op verandering van mens en organisatie door het creëren van bewustwording; niet alleen van je omgeving, maar ook van wie je zelf bent en de grotere bewegingen die er in de wereld gaande zijn. Theory U stelt je in staat om de toekomst open in te gaan en te blijven leren.

Recent bracht Scharmer een nieuw boek uit waarin hij tien jaar werk en inzicht na het verschijnen van Theory U beknopt beschrijft. De wereld ziet er vandaag anders uit dan tien jaar geleden. Dit vraagt om een aangescherpte benadering en diepere inzichten in de werking van de theorie. Centraal stelt hij de manier waarop we in deze tijd vaak vervreemd zijn van de natuur, de ander en van onszelf. En wat we daaraan kunnen doen.

Otto Scharmer geeft op zaterdagmiddag 24 november om 16.00 uur een voordracht in de Oude Lutherse Kerk op het Spui in Amsterdam. Daarna is er een interview en een Q&A geleid door filosoof Karim Benammar.

The School of Life organiseert deze middag met de Iona Stichting, een internationaal fonds voor vernieuwende initiatieven, geïnspireerd door antroposofie en kunst. Iona Stichting werkt al jaren met het gedachtengoed van Theory U en er bestaat een lange vriendschap tussen de Iona Stichting en Otto Scharmer.

Praktische informatie

Inschrijven gaat via de website van School of Life

  • Voertaal: Engels
  • Locatie: Oude Lutherse Kerk, Singel 411, Amsterdam
  • Deuren open: 15:30
  • Aanvang programma: 16:00
  • Einde programma: 17:40
  • Tickets: €57,50
  • Premium tickets: €87,50 (inclusief gesigneerd exemplaar van het Nederlandse boek De essentie van theorie U kernprincipes & toepassingen t.w.v. €29,95, eerste rang zitplaatsen en een drankje)